Редактор: e-mail: Снимка Фейсбук/Спартак Варна ФотосСилният старт и зрелищната победа с 5:3 над един

...
Редактор: e-mail: Снимка Фейсбук/Спартак Варна ФотосСилният старт и зрелищната победа с 5:3 над един
Коментари Харесай

Има ли кой да спре Спартак за елита?

Редактор: 

e-mail: 

Снимка Фейсбук/Спартак Варна Фотос

Силният старт и зрелищната победа с 5:3 над един от водещите тимове във Втора лига, дошла след показно второ полувреме, затвърди усещането, че оттук насетне задачата пред Спартак е единствено една - завръщане след 13 години при майсторите.

Нещо повече. С убедителната си игра на терена и безапелационните резултати Спартак се трансформира в един от главните кандидати за едно от първите три места, даващи право на директна елитна промоция.

Причините за възхода са няколко, само че най-важните от тях са най-малко четири:

1. Финансовата и организационна обезпеченост на клуба, подсигурена от ръководителя на УС Асен Миланов и неотдавна и от неговия сътрудник Павлин Николов.

2. Модерните визии и разбирания за футбола и верни способи на работа на Васил Петров, който последователно стартира да се легитимира в треньорския отрасъл.

3. Стойностната селекция, която дърпа Спартак нагоре. Имена като Георги Бабалиев, вкарал първия си хеттрик, Георги Божилов, Никола Борисов, Станислав Нисторов, Цветан Илиев, Виктор Митев, Архан Исуф и евентуално Даниел Начев най-вероятно ще са част от едно ужасно бъдеще на клуба. Към тях наложително би трябвало да прибавим опитните Християн Славов, Генади Луго, Владо Мирчев и Янчо Андреев, както и Георги Георгиев, Николай Иванов, Мехмед Сабри и юношата на клуба Велислав Боев.

4. Неистовата поддръжка на последователите, които са 12-ият състезател на тима на всеки стадион и с държанието си демонстрират, че желаят да гледат своите любимци единствено в една група - тази на майсторите.

Вън от подозрение е, че всички футболисти на Спартак желаят да продължат в шампионата по метода, по който го започнаха, и в случай че го вършат и поддържат постоянно положително игрово равнище, въпросът няма да е дали ще влязат в елита, а Има ли кой да спре Спартак за елита?

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР